Bemutatkozás

Rólunk

Egyesületünk 2017 tavaszán alakult, Zsámbékon, székhelyéül pedig egy barátságos, családias hangulatú lovas létesítmény szolgál, ahol minden tárgyi feltétel adott a lovassport űzéséhez.

Az összefogás célja egy olyan lovarda létrehozása volt, ahol a hozzánk járó lovasok a lovaglás sport jellegét éppúgy megélhetik az edzéseken, ahogy a lóval, mint egy másik élőlénnyel való közös tevékenység kikapcsoló hatását.

Hisszük, hogy a lovaglást sosem késő elkezdeni, valamint, hogy versenyzési szándéktól függetlenül is lehet magas szintűre csiszolni a ló és a lovas közötti kommunikációt. Edzéseink annak jegyében telnek, hogy miként nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma ló sem. Igyekszünk lovasainknak rugalmas lovastudást átadni - nem pusztán az a célunk, hogy lovasaink a ló felé adott jelzések egy halmazát megtanulják, hanem hogy annak eldöntésére is képesek legyenek, vajon az adott jelzésre szükség van-e, és ha igen, milyen mértékben.

Lovainkra hosszú távú sporttársként tekintünk. A velük való munka során két fő célunk van: hogy megtanulják a ló-ember kapcsolat alapvető szabályait - melyek a biztonságra törekszenek -, és hogy a lovassal való munkában megtalálják a nyugalmat, ami nélkül - menekülő állatok lévén - csak az ösztöneik működhetnének. Minden mást erre építünk.

És mikor egy nyugodt, az emberek felé nyitott ló, és egy a hátasára figyelni képes lovas összedolgozik, akár az első önálló ügető lépésekért, akár egy technikás feladat végrehajtásáért, akár néhány terepen megtett kilométerért... akkor elértünk a célunkat.